Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

logo.vNarodna biblioteka Srbije osvetljena posle četiri decenije

  •  
  •  
Zgrada Narodne biblioteke Srbije, jedno od najznačajnijih zdanja Beograda, po prvi put dobija funkcionalno osvetljenje fasade i neposredne okoline.Zgrada Narodne biblioteke Srbije, jedno od najznačajnijih zdanja Beograda, prvi put, dobila je funkcionalno osvetljenje fasade, ali i neposredne okoline. Devet reflektora i 250 svetiljki upalilo se u 21 sat.

– Na poklon od gradskih vlasti dobili smo osvetljenje koje nije samo estetske prirode, već ima mnogo veći bezbedonosni značaj – ne krijući radost kazao je Dejan Ristić, vršilac dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije. On je podsetio da je grad brzo reagovao, na molbu da se ova kulturna ustanova osvetli.  

Branislava Marković, direktor sektora inženjeringa u JKP „Javno osvetljenje Beograd” je istakla da je ovaj kraj decenijama unazad bio sablasno mračan, i da je dobrim delom Narodna biblioteka bila osvetljena zahvaljujući rasveti pokraj Hrama Svetog Save, ali da je ova kulturna ustanova, tek sada rešila  svoj problem osvetljenja. Markovićeva je podsetila da su svetiljke stare četiri decenije, a „oživele” su posle popravke i sada imaju udruženu ulogu sa reflektorima.

Grad je preko Sekretarijata za komunalne i stambene poslove – Uprave za energetiku, iz budžeta izdvojio oko 1,2 miliona dinara. Radove je izvelo JKP „Javno osvetljenje Beograd”.

smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka