Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

logo.vProdata rodna kuća Ernesta Hemingveja

  •  
  •  

Kuća u predgrađu Čikaga u kojoj je rođen slavni američki nobelovac Ernest Hemingvej i, kako se smatra, u njoj napisao svoja rana dela, postaće ponovo porodična kuća za stanovanje, ali će Hemingvejevi obožavaoci moći i dalje da je obilaze.

Novi vlasnici, Kurt i Meri Džejn Nojman su, posle oglašavanje prodaje od strane Fondacije Ernesta Hemingveja, sklopili ugovor o kupovini znamenite nepokretnosti vredan 525.000 dolara.

 Kuću, koja je 30-tih godina prošlog veka podeljena u tri odvojena apartmana, 2001. je kupila Hemingvejeva Fondacija želeći da je pretvori u kulturni centar. Nemogućnost da se zatvori finansijska konstrukcija, po rečima Džona Berija, predsednika fondacije, bila je razlog odluke o prodaji.

Kurt Nojman je izjavio da njegova porodica stvara tu novi dom, koji će, međutim, biti pristupačan đacima i obožavaocima velikog pisca.

"Ne želimo da iko misli da ćemo staviti katanac na kuću", rekao je Nojman. "Podstičemo radoznalost posetilaca, jedino želimo da se poštuje činjenica da je to sada naš dom".

 Hemingvejeva majka Grejs učestvovala je dizajniranju kuće u koju su se Hemingvejevi doselili 1906. godine.

Ernest Hermingvej je živeo tu dok nije na samom početku studija napustio univerzitet i otišao da bude reporter Kanzas Siti Stara.

Smatra se da je u potkrovnoj sobi na trećem spratu napisao svoja prva dela, u koja se ubrajaju zbirka priča "Tri priče i deset pesama" (Three Stories and Ten Poems) i roman "Prolećne bujice" (Torrents of Spring).

Godine 1952. objavio je svoj najslavniji roman "Starac i more" za koji iste godine dobija Pulicerovu nagradu.

Nobelova nagrada za književnost uručena mu je dve godine kasnije, 1954.

smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka