Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

logo.vPrva "Pop-up" knjižara u Beogradu

  •  
  •  
Šest uglednih beogradskih izdavača postaviće u Kulturnom centru Beograda, prvi put u Srbiji "Pop-up" knjižaru, koja će "raditi" od ponedeljka, 1. oktobra, do kraja te sedmice, najavio je "Arhipelag".

Knjižara za "jednonedeljnu upotrebu" osmišljena je po ugledu na takozvane "pop-up" prodavnice i restorane, koji se privremeno otvaraju na određenim lokacijama, a onda premeštaju na drugo mesto. 

Prvu ovakvu knjižaru u Srbiji otvoriće ugledni izdavači koji svojim dugogodišnjim radom doprinose održavanju visokog nivoa u izdavaštvu i kulturi - "Arhipelag", "Booka", "Geopoetika", "Gradac", "Clio" i "Samizdat B92 " koji će predstaviti dugo očekivani nastavak autobiografije Bekima Fehmiua "Blistavo i stašno II".Razlozi za eksperiment sa ovakvom knjižarom su, pre svega, vrednosne prirode, jer knjigu kao kulturnu činjenicu i duhovno dobro, iz izloga i s polica sve više potiskuje knjiga kao roba široke potrošnje. 


Zato su ovi izdavači, koji svoju profesiju razumeju kao kulturnu misiju i formiranje određenog sistema vrednosti, odlučili da predstave svoja nova izdanja, kao i da podsete na neka stara, navodi se u najavi. 

Radno vreme Pop-up knjižare je od 9 do 21h, a u nedelju, 7. oktobra od 10 do 21h.

preuzeto sa www.b92.net

smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka