Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   sova snow      Tri Selindžerove priče "procurele" na Internet

Tri kratke priče DŽ.D. Selindžera, koje ovaj povučeni autor nikada nije želeo da objavi, pojavile su se na internetu.Priče "The Ocean Full Of Bowling Balls", "Paula" i "Birthday" do sada su bile dostupne samo istraživačima u dve univerzitetske biblioteke u SAD, piše BBC. Prva priča "Okean pun kugli za kuglanje" naročito je zanimljiva jer ima elemente "Lovca u žitu". Sam Selindžer je donirao rukopis „The Ocean Full Of Bowling Balls” Prinstonu uz napomenu da može biti objavljen tek 50 godina nakon njegove smrti tj. 27. januara 2060. godine.

Skenirana kopija ovih priča "okačena" je na jedan sajt za razmenu početkom sedmice i izuzetno brzo se proširila po netu. Kolekcija nazvana "Tri priče" sadrži i pismo koje je Selindžer poslao svom izdavaču. Iako, se u početku sumnjalo u autentičnost rukopisa, osoba koja je i postavila kopiju ovih priča tvrdi da je rukopis pronašao na misterioznoj e-bay aukciji i da mu je bilo potrebno nekoliko nedelja da potvrdi autentičnost.

Kenet Slavenski, biograf i Selindžerov školski prijatelj, tvrdi da su priče autentične.

Kritičar "Los Anđeles Tajmsa" Dejvid Ulin kaže da su dve priče iz kolekcije "prava stvar".
-Nikada nisam pročitao 'Okean' pošto je on deo Selindžerove kolekcije biblioteke Prinston univerziteta koja je dostupna samo naučnicima. Druge dve priče sam pročitao u biblioteci Univerziteta u Teksasu i identične su sa verzijama iz "Tri priče", napisao je on.

Selindžerov "Lovac u žitu" jedini je roman koji je objavio i jedan je od najuticanijih američkih modernih romana.

Ukoliko ste ljubitelj “Lovca u žitu”, priču "Okean" bi trebalo da pročitate jer prethodi priči u "Lovcu" i bavi se smrću mlađeg brata glavnog junaka iz "Lovca u žitu". Priča je trebalo da se pojavi u magazinu "Harpers bazar", ali ju je Selindžer povukao pre objavljivanja.

Dazeddigital.com postavio je link na kojem možete pročitati sve tri priče, kao i link za preuzimanje naslova.Izvor: Blic.rs
         Dazeddigital.com
         Buzzfeed.com
         

Podeli
smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka