Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      


Tweet
Pin It




Veća slika

Lejla Kažinić-Kreho

Ishrana žena 21. veka

Izdavač:  Profil knjiga Beograd
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-6059-037-6
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  213
Cena:
Popust: 10.00%
2 100,00 din. 1 890,00 din.

 

Opis:

Ako današnji lekari sutra ne postanu nutricionisti, današnji će nutricionisti sutra postati lekari – moto je koji dr. Lejla Kažinić Kreho ističe na početku svoje nove knjige.

Posle uspeha knjige “Prehrana 21. stoljeća” (koja je objavljena u Hrvatskoj), u kojoj je čitaoce upoznala sa dragocenim moćima tradicionalnih namirnica, svoju drugu knjigu dr. Lejla Kažinić Kreho pisala je za sve žene, počevši od tinejdžerki pa sve do onih u 'zlatnim' godinama.

Kako autorka naglašava u uvodu, namera ove knjige je da modernoj ženi pomogne da što lakše podnese tempo života kakav nameće 21. vek koristeći samo najbezbolnije, najjednostavnije i najpristupačnije sredstvo – hranu!

U 12 poglavlja i preko 100 recepata, nalaze se uputstva kako da uz pomoć namirnica s kojima se svakodnevno susrećemo održavamo željenu težinu, kako da osvežimo seksualni život, kako da u kuhinji pripremimo prirodni “prozak”, kako se pripremiti za trudnoću i dojenje ili pak s lica izbrisati godine.

Tu su i poglavlja s receptima koji mogu pomoći kod najčešćih zdravstvenih tegoba u svakom od životnih razdoblja žene, od poremećaja prehrane i akni u tinejdžerskim godinama, preko neplodnosti i endometrioze u zrelom dobu sve do osteoporoze i karcinoma dojke.

I ono što je veoma važno: recepti u ovoj knjizi se ne baziraju na orijentalnim namirnicama iz dalekih zemalja, već naprotiv namirnicama iz svakodnevne upotrebe, a koje smo možda smo i prestali da konzumiramo jer smatramo da su “starinske” i da se ne uklapaju u moderan način života.

 

Rekli su o knjizi:

 

Zdrava ishrana obično se smatra komplikovanom, jer nedostaje dobar, proveren i jednostavan vodič. Najzad imam relevantan i pregledan priručnik za ceo život. I kuvar i udžbenik! Ovakva knjiga mi je trebala u svim fazama, a najviše tokom priprema za trudnoću ,drugog stanja, dojenja i odgoja bebe. Ali sva sreća što je sada imam, pa će se moja ćerka hraniti baš kako treba.

Ova knjiga je skup dragocenih činjenica potreban svakoj ženi koja shvata da od toga šta jedemo zavisi kako se osećamo. Pregledan i koristan priručnik za svaku kuhinju, koji se ostavlja narednim generacijama.

Najzad će i recepti iz bakine kuhinje biti zasnovani na principima zdrave ishrane. Kakvo olakšanje! 
Snežana Dakić Mikić, TV autorka

Knjiga dr. Lejle Kreho, iskusnog nutricioniste, bazirana na kliničkim dokazima pravilne i zdrave ishrane, je zanimljiva, praktična i primenljiva u svakodnevnom životu. Posebno je važna činjenica da su korisni saveti za probleme vezane za različita životna doba i zdravstvena stanja, dati na jedan realan, svakom razumljiv i prihvatljiv način, bez lažnih obećanja.

Ova knjiga sasvim sigurno zaslužuje pažnju svake žene bez obzira na godine. Posebno danas, kada smo izloženi nemilosrdnom tempu života, presiji medija i nepisanih pravila industrije mode o nametnutom šablonu perfektnog izgleda - od tinejdžerskih pa do zrelih godina.

Mr.ph Snežana Spasojević

 

Dr Lejla Kažinić Kreho je uspela da napiše knjigu koja omogućava dobijanje razumljivog i brzog, naučno fundiranog odgovora na brojna pitanja, koje muče savremene žene najrazličitije životne dobi i koja postavljaju svojim lekarima. Imajući zadovoljstvo da čitam rukopis ove knjige, u svrhu njene recenzije, pokušala sam da je procenim ne samo sa stanovišta savremene nauke, što je bio lagan posao, jer dr Kažinić Kreho koristi najsavremenije naučne činjenice, već i sa aspekta budućih čitateljki. Naime, ponuđeni recepti, koji se nude kao pomoćna rešenja za najrazličitije entitete koje je autorka obradila, su potpuno primereni savremenoj ženi – jednostavni, brzi za pripremu i ne manje važno, ukusni. 

Knjiga dr Lejle Kažinić Kreho je savremeno, kvalitetno, razumljivo i pre svega u svakodnevnom životu izuzetno upotrebljivo štivo, u kome će gotovo svaka žena u skladu sa svojim problemima i potrebama naći odgovore na postavljena pitanja vezana za ishranu.

Doc.dr Olivera Kontić-Vučinić
Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu
Institut za ginekologiju i akušerstvo, Klinički centar Srbije



 




Nedavno pregledani naslovi

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

pulse baner