Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

logo.v„Dželatova kći“ Olivera Peča prodavanija od trilogije „Pedeset nijansi“

  •  
  •  
dzelatova_kci_olivera_peca_prodavanija_od_trilogije_pedeset_nijansi
Roman „Dželatova kći“ nemačkog autora Olivera Peča, koji je na srpskom jeziku nedavno objavila „Laguna“ i koji se već našao na listi bestselera „Njujork tajmsa“, krajem jula premašio je prodaju planetarnog književnog fenomena i najprodavanije knjige današnjice – erotske trilogije „Pedeset nijansi“ E. L. Džejms. Elektronsko izdanje romana „Dželatova kći“ 30. jula ove godine bila je najprodavanija knjiga na američkom Amazonu, preneo je „Pablišers vikli“. Vest o astronomskoj prodaji romana Olivera Peča objavio je i sam Amazon. 

Radnja romana „Dželatova kći“ smeštena je u sedamnaestovekovnu Bavariju. Nedugo nakon Tridesetogodišnjeg rata, u bavarskom gradu Šongau iz reke Leh izvučeno je telo mrtvog dečaka. Tetovaža na detetovom ramenu ukazuje na to da je zločin veštičje delo. Žitelji Šongaua okrivljuju babicu, a gradski dželat Jakob Kuisl dobija zadatak da mučenjem istera istinu na videlo. On je, međutim, ubeđen da je starica nevina. Uz pomoć svoje kćeri Magdalene i mladog gradskog lekara, dželat kreće u potragu za zločincem.

Ova izuzetno dokumentovana i uzbudljiva priča o sedamnaestovekovnoj Bavariji, strahovima, sujeverjima i politici koji su tada vladali, povešće čitaoce u tajnoviti svet arhaičnog zanata. Oliver Peč je pretvorio svoje neobično porodično nasleđe u priču u kojoj je na autentičan način prikazao svet u kome se humanost prepliće sa mračnim porivima.

Oliver Peč (1970) već godinama radi kao filmski scenarista za Bavarsku televiziju, između ostalog je i pisac scenarija za kultnu emisiju „Quer“. Potomak je porodice Kuisl, koja je od 16. do 19. veka bila najpoznatija bavarska dinastija dželata. Oliver Peč živi sa svojom porodicom u Minhenu.
smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka