Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 logo.v      Januar - Gorica Nesović

Nikako da prođe.
Dočekali Novu godinu, pa Božić... to je bilo na početku.
U međuvremenu, docekivala sam goste (5-6 puta), išla na nekoliko slava, na dva rođendana... U fiokama od zamrzivača ostale samo modle za led. Pre neki dan otišla i poslednja tegla cepanih paprika.
Tek smo došli na tri četvrtine januara.
Račun za struju me dotukao. Ušla sam u crveno, a nisam se ogrejala.
Prve dve nedelje januara su blještave, šljokice na sve strane, vatromet boja...sve sija, kuva se i jede preko svake mere, pesma, igra...
Druge dve nedelje su otrežnjenje, buđenje... pa pričamo kako smo se umorili od hrane i pića, a u stvari pored toga smo se istrošili, istapijali, ogulili... Raskitila sam jelku, spakovala sve do sledeće godine.

Sređivala sam kutije sa đinđuvama. U kutijama kutijice. U jednoj prsten od belog zlata sa smaragdom, nikada ga nisam nosila, jer je kamen veliki pa stalno zakačinjem o nesto. Volim smaragd, ali je mnogo veliki za moj ukus. Nefunkcionalan načisto. Dobila sam ga od svekrve, kad sam se udala. Čuvam ga. U drugoj zlatni lančić sa medaljonom, dobila sam ga kad sam se porodila. Ne nosim žuto zlato, ali ga čuvam. U trećoj, narukvica, uvek mi je bila velika, pa spadala. I nju sam dobila. U sledećoj, nekoliko zlatnih privezaka, koje sam dobijala u raznim situacijama - rođendani, krštenje... jos jedan zlatni lančić, tanak, pokidan.
U drugoj kutiji srebrna narukvica, prelepa, kupio mi bivši muž u nekoj antikvarnici. Nosim je povremeno. Ne mogu sama da je zakačim, uvek mi treba pomoć oko nje. U maloj fioci te iste kutije srebrno prstenje. Nešto sam dobila od drugarica, a nešto sama kupila.

U trećoj kutiji džungla. Minđuše, ogrlice...sve bižuterija. Bezvredna, ali to jedino i nosim. Uglavnom sam samoj sebi kupovala. To mi se stvarno sviđa.
Sve ono što vredi, neko drugi mi je izabrao i poklonio. Nemam ja ništa bogznakako ni vredno ni skupo, ali to što ima neku vrednost ne nosim.

E, juče se okitim k'o jelka. Cela sam zveckala. Jeste novčanik tanak, ali moram da mu prkosim.

Svi oni silni dijamanti, brilijanti... često su bili predmet kriminala, pohlepe, suza ... Žene ih nose, ali ih muškarci biraju. Samo da prođe ovaj januar, ova zima...pa da skupim neke pare, ima sebi da kupim nešto malo ali vredno.
Sama ću da izaberem. Za sebe.

Preuzeto sa AllMe

Podeli

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine