Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

 • Inferno -Den Braun - Po promotivnoj ceni!

  Dante je inspirisao rađanje još jednog umetničkog dela! Ali umetničkog dela koje seje smrt. Da li Inferno za čovečanstvo znači Pakao, Čistilište ili Spasenje?

  https://najboljaknjiga.com/7485-Inferno.html

 • Poželeti od meseca - Donald Klark - AKCIJA!!!

  Život i delo Bili Holidej, njene pesme i socijalno-istorijski i kulturni milje ere svinga znalački su i pregnantno osvetljeni ovom neprocenjivom knjigom.

  https://najboljaknjiga.com/7572-Pozeleti-od-meseca.html

 • Ronaldo; opsesija za savršenstvom - Luka Kaioli - AKCIJA!!!

  Svetski bestseler o jednom od najboljih i najpopularnijih fudbalera današnjice. Šta je to u ličnosti Kristijana Ronalda što izaziva toliko suprostavljena osećanja i mišljenja?

  https://najboljaknjiga.com/7487-Ronaldo-opsesija-za-savrsenstvom.html

 • Zavet - Slaviša Pavlović - Posebno izdanje - USKORO!!!

  Posebno izdanje romana Zavet, u tvrdom povezu, sadrži mnoštvo fotografija iz Prvog svetskog rata, nastalih u objektivu ratnih reportera i vojnika.

  https://najboljaknjiga.com/7550-Zavet.html

   logo.v      Čitali smo ove nedelje - Dena Brauna

Povodom izlaska novog romana Dena Brauna - Inferno - u danšnjem tekstu izdvajamo neke od njegovih prethodnih romana.

Den Braun je autor brojnih bestselera koji su izazvali pažnju medija širom sveta koja nije upamćena zadnjih godina. U prvoj nedelji prodaje, Da Vinčijev kod je ostvario nezabeležen uspeh i dospeo na prvo mesto liste bestselera Njujork Tajmsa, istovremeno izbijajući na vrh listi Vol strit žurnala, Pablišers viklija i San Francisko kronikla. Knjiga je kasnije zauzela prvo mesto i na svim ključnim listama bestselera u svetu. Početkom 2004, sva četiri romana Dena Brauna su u istoj nedelji zauzimala mesta na Tajmsovoj top-listi. U svetu je dosad prodato 40 miliona primeraka ove knjige.

Ipak, šta je to što Dena Brauna izdvaja od toliko drugih pisaca trilera? Možda zato što on nudi sasvim drugačiji pogled na istoriju religije, sveta ili umetničkih dela od one koju obično prihvatamo? Ili zato što majstorski vodi radnju, gradi zaplete i stvara neponovljivu atmosferu iščekivanja i napetosti? A možda je zapravo spoj činjenica i velikog spisateljskog umeća baš to što ga izdvaja. Činjenica je da Den Braun tera na razmišljanje. Sigurno i na istraživanje. Želja da neke činjenice proverimo i sami, neumitno se javlja nakon čitanja njegovih knjiga.

To se posebno odnosi na njegov roman Da Vinčijev kod koji je uzburkao svet.

Iako su odmah nakon romana pojavili mnogi koji su osporavali autentičnost podataka iznetih u knjzi, Da Vinčijev kod, I posle deset godina od prvog  objavljivanja, ne prestaje da golica maštu čitalaca. Leonardove slike, kao i on sam, se nakon čitanja knjige više ne doživljavaju na isti način. Templari više nisu samo pripadnici krstaša već i čuvari moćne tajne koja može uništiti crkvu. I sam pogled na istoriju hrišćanstva, poreklo Isusa Hrista i nejgov odnos sa Marijom Magdalenom, dobija drugačiji smisao od onog kojem su nas učili.

 Roman Anđeli i demoni, napisan je pre romana Da Vinčijev kod i tu se prvi put pojavljuje harvardski profesor i simbolog Robert Lengdon koji pokušava da zaustavi tajno društvo Iluminate koje želi da uništi Vatikan. Roman se kreće od prosvetljujućih otkrovenja do mračnih istina, dok se bitka između nauke i religije rasplamsava u rat između Iluminata i Svete stolice.

U pokušaju da pronađu tajanstvenu lokaciju gde se možda krije šansa za spas vatikana, Lengdon i naučnica Vitorija Vetra, upuštaju se u frenetičnu poteru kroz zapečaćene kripte, opasne katakombe, napuštene katedrale, pa čak i najtajniji trezor na svetu, prate 400 godina staru Stazu prosvetljenja, sazdanu od drevnih simbola, koja vijuga preko Rima prema davno zaboravljenoj jazbini iluminata...

Iako kritičari ovaj roman smatraju kvalitetnijim delom od potonjeg, pažnju čitalaca je privukao tek nakon što je Da Vinčijev kod postao svestki bestseler.

 

Digitalna tvrđava je prvi roman koji je Den Braun napisao. Nastao je kao rezultat njegovog interesovanja za kriptografiju i tajne državne agencije. Postepeno ubrzavanje radnje i povećavanje opasnosti, privlače i zadržavaju pažnju još od prve strane. MakDonel Ulš, upravnik Instituta za nacionalnu bezbednost, pozvan da podeli utiske o knjizi, je izjavio da je Digitalna tvrđava bliža istini nego što bi se to bilo ko od nas usudio i da pomisli.

Glavni kriptograf, Suzan Flečer, biva pozvana kada je nepobediva mašina za dešifrovanje Agencije za nacionalnu bezbednost naišla na tajanstveni kod koji nije mogla da reši. Suzan ubrzo dolazi do otrkića koje potresa sam vrh vlasti a Agencija za nacionalnu bezbednost postaje talac koda koji je toliko genijalno složen da bi njegovo obelodanjivanje i puštanje u opticaj uništilo američku obaveštajnu službu.

Suzan Flečer odlučuje da se bori za spas agencije u koju veruje do otkrića da je samo pion u vrtlogu tajni i laži I da su je svi izdali. Tada otkriva i da se bori ne samo za sopstvenu zemlju, nego i za sopstveni život, i naposletku, za život čoveka kojeg voli.

Za Roman Inferno inspiracija slavnom književniku  je istoimena poema Dantea Aligijerija, koja označava pakao i sa njom Dante čitaoce i uvodi u svoje remek-delo "Božanstvena komedija"!

Nekoliko suprotstavljenih strana utrkuje se oko jedne jedine informacije! Gde je skriveno misteriozno i smrtonosno remek-delo što preti čovečanstvu, koje je samo jedan čovek u stanju da nađe? Profesor istorije, umetnosti i simbologije vešto tumači i najzagonetnije tragove koje za sobom ostavlja imućni genije genetskog inženjeringa... 

Den Braun nas ponovo vodi na putovanje kroz mračne predele ljudskog uma, gde se rađaju grandiozne i opasne ideje...

Kao i sve Den Brauove knjige, i roman Inferno je odmah po obajavljivanu dospeo na sam vrh najznačajnihih svetskih top-lista bestselera.


Podeli
smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka